27 Mayıs 2014 Salı

Tas Kebabı

      Tas kebabı her şehirde, her yörede pişmekte ve yapımı kolay olduğundan sıkça tercih ettiğimiz yemekler arasındadır..Dedim ya her yörede pişiyor, herkesin tas kebabı da kendine özgü bir hal alıyor :) Aslında ismini duyunca çok uğraşılacak bir yemekmiş gibi geliyor insana; kebap sonuçta..Ama ne var ki işin aslı öyle değil..Son derece zevkle ve kolaylıkla yapıp afiyetle yiyebilirsiniz..


         TAS KEBABI (6 KİŞİLİK)
     
        Malzemeler: 500 gr. kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu eti (isterseniz dana eti de kullanabilirsiniz)
         3 adet sivri biber
         2 adet domates
         Büyükse 1 küçükse 2 adet kuru soğan
         2 diş sarmısak
         1 tatlı kaşığı domates salçası
         3 veya 4 adet patates
         Sıvı yağ 

        Yapılışı: Tavamızda yağımızı iyice kızdırıyoruz..Kızan yağımıza etlerimizi ekleyip yüksek ateşte renkleri dönene ve hafif yumuşayana kadar soteliyoruz.. Daha sonra doğramış olduğumuz soğan , sarmısak ve biberlerimizi etimize katıyoruz..Birlikte biraz daha soteliyoruz..Küp küp doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz..En son tavaya salçamızı ve sıcak suyumuzu da ekleyip kapağımızı kapatıp kısık ateşte etimizin pişmesini bekliyoruz..Ara ara bakıp suyu azalınca su ilave edebiliriz ta ki etlerimizi iyice pişene kadar..
       Etimiz pişerken biz de patateslerimizi halledelim..Pateteslerimizi de resimde görüldüğü üzere küp küp doğruyoruz ve kızartma tavamızda kızartıyoruz..
       Pişen etimizin altını kapatıp tuzunu ilave ediyoruz..Sıra geldi servise..Servis yapacağımız tabağın altına etimizi üstüne de kızarttığımız patatesleri koyup afiyetle yiyoruz.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder