11 Şubat 2015 Çarşamba

Çörek otlu Kurabiye

             Şimdi paylaşacağım tarifle karşılaşıp deneme fırsatı yakaladıysanız eğer bir daha öyle pastaneden kuru pasta olaylarına falan girmenize gerek kalmadı demektir.. Ağızda lokum gibi dağılan insanda yedikçe yeme hissi uyandıran bu lezzetin yapım aşaması da gerçekten bir o kadar kolay.. Zaten çörek otunun faydaları saymakla bitmez.. Öyleyse bu muhteşem kurabiyenin tarifini paylaşıyorum..



         
                            ÇÖREK OTLU KURABİYE
           
            Ben bu tarifi yarım ölçü veriyorum çünkü çok bereketli oluyor.. Siz isterseniz bir ölçüye tamamlayabilirsiniz..  Yalnız yumurtanın ölçüsü aynı kalacak.. 
                 
                  Malzemeler: 125 gr. margarin
                    1.5 çay bardağı sıvı yağ
                    Yarım çay bardağı pudra şekeri
                    1.5 yemek kaşığı çörek otu
                    Yarım tatlı kaşığı tuz
                    2 yumurtanın akı (sarıları üzerine sürülecek)
                    Yarım paket kabartma tozu ve vanilya
                    4 su bardağına yakın un

                  Yapılışı: Yoğurma kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyuyoruz.. Yağı malzemelere bi güzel yediriyoruz.. En son azar azar yoğurarak unumuzu ilave ediyoruz.. Yumuşacık ele yapışmıcak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.. Yarım saat hamurumuzu dinlendiriyoruz.. Fırın tepsimize elimizle yuvarladığımız hamurları tek tek diziyoruz.. Üzerlerine hafif bastırarak biraz yassı hale getiriyoruz.. Çatalla üzerine desenler verebilirsiniz.. Yumurta sarılarını da sürüp 175 derecelik fırında kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder