5 Şubat 2015 Perşembe

Tencerede Fincan Kek

          Sadece pişirme süresiyle birlikte 20 bilemedin 25 dk. da hazırlayacağınız bir lezzet.. Evet gerçekten çok ama çok pratik bir tarif arkadaşlar.. Çayınız demlenene kadar bir yandan da bu keki pişirebilirsiniz.. İçinde fazla malzeme olmamasından dolayı da çok hafif bir lezzet yakalamış olacaksınız.. Bir kaç püf noktasıyla birlikte buyurun tarife..



                     TENCEREDE FİNCAN KEK

               Malzemeler: 2 adet yumurta
                 1 çay bardağı toz şeker
                 1 çay bardağı un
                 1 silme tatlı kaşığı kakao
                 1 çay kaşığı kabartma tozu
                Üzerini süslemek için: Paket çikolata soslarından ya da sıkma çikolata soslarından kullanabilirsiniz.. Ayrıca varsa mevsim meyveleri.. 
               
                Yapılışı: Karıştırma kabımızda öncelikle yumurta ve toz şekeri iyice çırpıyoruz.. Daha sonra kalan malzemeleri ilave edip tekrar çırpalım.. Fotoğrafta gördüğünüz büyüklükteki çay fincanlarınızı bol miktarda tereyağı ile yağlıyoruz.. Bol yağlayalım harcın yapışmaması için.. Harcımızı eşit şekilde dökelim.. Fincanların yarısına kadar dolduruyoruz ki kabarıp taşmasınlar.. Benimkinden 4 fincan çıktı.. Geniş bir tencerenin 3/1'i kadar su dolduralım.. Fincanları içine yavaşça yerleştirelim.. İçlerine kesinlikle su girmemeli.. Tencerenin kapağını kaparken altına temiz bir havlu serelim öyle kapatalım.. Buharlaşan su damlacıklarını emmesi açısından.. Ocağın altını suyumuz kaynayana kadar çok kaynadıktan sonra ise kısık bir şekilde ayarlıyoruz.. Kesinlikle kapağı kaldırmayalım.. 20 dk' da keklerimiz pişecektir.. Siz yine de emin olmak adına kürdan testi de uygulayabilirsiniz.. Pişen keklerimizi dikkatlice yine içine su kaçırmadan bir tepsiye ters şekilde koyalım.. Fincanlarımızın arkasına vurarak keklerimizin çıkmasını sağlayalım.. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder