27 Mayıs 2014 Salı

Havuçlu Kabak Salatası

     Bizim evde pek fazla kabak yemeği yenmez..Ya kızartmasını yaparım ya da salatasını ki favorim kesinlikle bu salata..Zaten kabağı yoğurda ayrı bir yakıştırıyorum..Az piştiğinden dolayı da vitaminini kaybetmemiş oluyor..Yapım aşaması ise son derece pratik..


       Malzemeler: 1 adet kabak
        3 ya da 4 adet havuç (küçükse 3 büyükse 4 adet)
        1 çay bardağı ufalanmış ceviz
        1 çay bardağı sıvı yağ
        2 su bardağı yoğurt
        2 diş sarımsak
       
       Yapılışı: havuç ve kabaklarımızı rendeliyoruz..Tavamıza yağımızı koyup rendelediğimiz sebzelerimizi katıyoruz..Yüksek ateşte hafif renkleri dönene kadar soteliyoruz..Yoğurdumuzu bir kaseye koyuyoruz.. püre haline getirdiğimiz sarmısağımızı, ufalanmış cevizimizi ve tuzumuzu ekliyoruz..En sonda kavurduğumuz malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder