13 Mayıs 2014 Salı

Peynirli Havuç Külahlar

    Oğlumun doğum günü için hem göze hem damağa hitap eden hem de zamandan tasarruf etmek için pratik yemek arayışlarına girdim ve bu külahlardan yapmaya karar verdim..Gerçekten gelen konuklarım bayıldılar ve nasıl yaptığımı çok merak ettiler..Külahları ise pastacılık malzemeleri satan bir dükkandan almıştım..


     Malzemeler: 4 adet milföy
      8 adet külah
      300 gr. beyaz peynir
      Maydanoz
      Yumurta
      Sıvıyağ 
   
     Yapılışı: Öncelikle milföylerimizi oda sıcaklığına getiriyoruz ve oklavamızla teker teker sırayla hepsini birazcık açarak dikdörtgen hale getiriyoruz..Daha sonra açtığımız milföyleri bıçakla şeritler halinde kesiyoruz..Kestiğimiz şeritleri külahlarımıza doluyoruz..Fırın tepsisine dizdikten sonra bir yumurtanın sarısını yağla karıştırıp üzerlerine sürüyoruz ve fırınımıza atıyoruz..Üstleri kızarana kadar pişiriyoruz..Bir yandan da külahlarımızın içini hazırlıyoruz..Peynirimizi iyice ezdikten sonra maydanozlarımı ilave edip karıştırıyoruz..Pişen külahlarımızın içine harcımızı dolduruyoruz ve maydanozlarla üst kısmını süslüyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder