23 Mayıs 2014 Cuma

İskender Kebap

    İskender kebabı deyince bende akan sular durur..O kadar çok severim yani :) Dışarıda da en sık yediğim yemeklerdendir kendileri.. Durum böyle olunca kolları sıvadım ve artık kendi iskenderimi kendim yapmaya karar verdim..Hem de lezzetli mi lezzetli..Bi o kadarda pratik ve kolay..İşin püf noktası aldığınız ette bu kısıma dikkat ederseniz kesinlikle çok başarılı bir iskender yemiş olacaksınız..


       İSKENDER KEBAP (6 KİŞİLİK)

      Malzemeler: 
    Döneri için:
      1 kg. antrikot
      250 gr. kıyma
      Karabiber
      Tuz
    Domates sosu için:
      200 ml.(1 kutu) domates püresi
      350 gr. domates sosu (eğer yazdan hazırladığınız domatesleriniz varsa kesinlikle süper oluyor)
      3 çorba kaşığı zeytinyağı
      Kekik ya da taze kekik
      Yarım su bardağı sıcak su

       Yapılışı: Antrikotu keserek 2 cm. kalınlığında yassı bir şekilde dikdörtgen hale getiriyoruz..Eğer siz yapamıyorsanız kasabınızdan bunu isteyebilirsiniz..Dikdörtgen hale gelmiş olan antrikotumuza elimizle tuz ve karabiberi iyice yediriyoruz..Ayrı bir kapta yine antrikottan çektirdiğimiz kıymayı 1'er tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyerek hafifçe yoğuruyoruz..Açtığımız antrikotun üzerine bu yoğurmuş olduğumuz kıymayı rulo olacak şekilde yerleştiriyoruz..İşlemimiz bittikten sonra antrikotumuzu uzunlamasına rulo haline getiriyoruz..Daha sonra rulo yaptığımız etimizi önce yağlı kağıda sonra da streç filme sarıp 4 veya 5 saat buzlukta iyice donmasını bekliyoruz..Böylece kesim işlemimiz çok daha rahat olacak ve yaprak döner gibi dilimleyebileceğiz..
     Diğer bir yandan da sosumuzu hazırlayalım..Tavaya yukarıda yazdığım domates sosu malzemelerini koyup kısık ateşte iyice pişmesini bekliyoruz..Şimdi de iskenderimizin ekmeklerini yapmaya geldi..6 adet tırnak pideyi dilimleyip fırında 20 dk. kadar kurutuyoruz..Ekmekleri sulandrmak ve lezzetlendirmek amacıyla tavada tereyağını eritiyoruz..
      2 su bardağı yoğurdu çırparak krema kıvamına getiriyoruz..Yoğurdumuz oda sıcaklığında olursa daha uygun olacaktır..Buzluktan donmuş antrikotumuzu alıyoruz ve keskin bir bıçak yardımıyla döner şeklinde dilimliyoruz..Kestiğimiz döner parçalarını kızmış olan tavada arkalı önlü iyice kızartıyoruz..Sıra geldi servise..Pidelerimizi sunum yapacağımız tabağa koyup üzerine erittiğimiz tereyağını dökerek ıslatıyoruz..Ardından etlerimizi de ilave edip domates sosunu gezdiriyoruz..Yanına da yoğurdumuzu koyuyoruz ve afiyetle yiyoruz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder