6 Mayıs 2014 Salı

Vişneli Cheesecake


  Aslında tarifi çok uzun gözükse de pişme süresi hariç yarım saatte hazırlayacağınız bir tatlı..Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle tam bir şölen, yiyenler bayıldı :) Sadece püf noktalarına biraz dikkat etmemiz gerekiyor o kadar..

VİŞNELİ CHEESECAKE (12 kişilik)

  Sos malzemeleri: 1 su bardağı vişne
     1 çay bardağı şeker
     1 çay bardağı su
    1 yemek kaşığı nişasta

 Taban malzemeleri:1.5 paket burçak bisküvi
    2 yemek kaşığı tereyağ
    yarım su bardağı çekilmiş fındık

 Kreması için: 400 gr. labne peyniri
    200 ml. krema
   1 su bardağı toz şeker
   2 yumurta
   2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
   1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil)
   1 paket vanilya

Sosun yapılışı:Vişne ile şekeri tencereye koyup vişneler biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz..1 çay suya 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip iyice karıştırıyoruz topak topak olmaması için..Ocaktaki vişnelerin üzerine döküp kıvam alana kadar pişiriyoruz..


Tabanın yapılışı: fındıkları ve bisküvileri rondoda ufalayın..tereyağını eritin ve karıştırın..yuvarlak ya da dörtgen kelepçeli kabınızın(yaklaşık 24-26 cm) tabanına yağlı kağıdı serin, sonra hazırladığımız karışımı bastırarak yayın..20 dk. kadar buzluğa atın.. 


Kekinin yapılışı: toz şekeri , kremayı ve labneyi karıştırma kabına alıyoruz.. toz şeker eriyip karışım kıvam alana kadar karıştırıyoruz..Nişastayı, unu, vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın..En son yumurtaları da ekleyin ve çok az daha karıştırın..Bisküvi tabanının üzerine döküp, önceden ısıtılmış 170-180' de pişirin..Kekin çatlamaması için en son çok çırpmamak gerekiyor..Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir..Daha fazla pişirmeyin..


Püf noktası:Kekimizin kenarının beyaz kalmasını istiyorsak, kalıbımızı dışarıdan folyo ile sarıyoruz ve fırınımızın tabanına tepsi ile su koyuyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder