13 Mayıs 2014 Salı

Kimyon Sever Mercimek Çorbası

    Baharatlar, yemeğin lezzetine lezzet katan baharatlar..Gerçekten iyi ki varlar.. Aslında herkesin çok iyi bildiği bir çorbayı paylaşacağım sizlerle.. haftada en az bir kere mutlaka pişer evlerimizde mercimek çorbası..
    Benimde en sevdiğim çorbalar arasındadır..Hem yapımı pratik hem de çok lezzetli..Aslında herkesin çok iyi bildiği yapmakta pek de zorlanmadığı bir çorba ama olsun ben çok sevdiğim için yinede paylaşacağım..Çünkü her yiyen bayılıyor mercimek çorbama :)
    Kimyon; yemeklere o kadar yakıştırırım ki bu çorbayla da adeta tamamlıyorlar birbirlerini..İşin sırrı sanırım kimyonda..


     KİMYONLU MERCİMEK ÇORBASI  (4 KİŞİLİK)
       Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek
         1 adet büyük soğan..Küçükse 2 tane de olabilir
         1 diş sarmısak
         Kimyon
         Tuz
         Sıvıyağ

       Yapılışı: İlk önce mercimeklerimizi süzeğimizde iyice yıkıyoruz o bulanık suyunun gitmesi için..Tencereye yağımızı döküyoruz mercimeklerimizi yağda kavuruyoruz..Doğradığımız soğanları ve sarmısağıda ilave edip bir süre daha kavuruyoruz..Mercimeğin kokusu çıkmalı, rengi sararmalı.. Daha sonra üzerine mercimekleri 4 parmak geçecek kadar su ekliyoruz..Aslında kıvamı size kalmış yoğun bir kıvam için suyunu az koyup daha sonra kararlaştırabilirsiniz..Bir çay kaşığı kimyon ve tuzumuzu da ilave ettikten sonra tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte haşlanmalarını bekliyoruz..Mercimekler kabuklarından ayrıldılarsa pişmişler demektir..Ocağımızı kapatıyoruz ve malzemeleri blendırdan geçiriyoruz..Kıvam koyu olduysa kaynamış su ekleyebilirsiniz..Üzerine de dilerseniz yağda nane ve kırmızı biber yakıp gezdirebilirsiniz..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder