28 Aralık 2014 Pazar

Mısır Unlu Ekmek

           Aslında ben bu tarifi ilk bir fast food markasının ekmeği olarak denemiştim.. Ve evde o menüyü yapıp yanına da bu ekmekciklerden  yapmıştım.. Ama tadı o kadar hoşumuza gitti ki artık hafta sonu kahvaltımızın vazgeçilmez bir parçası oldu.. Sadece zeytin peynirle bile yiyebileceğiniz şahane lezzet.. Mutlaka denemelisiniz.. İşte tarif ;)


             
                       MISIR UNLU EKMEK (Yaklaşık 16 adet çıkıyor)

                Malzemeler: 2.5 su bardağı un
                   Yarım su bardağı mısır unu
                   100 gr. tereyağ
                   1 yemek kaşığı şeker
                   1 paket kabartma tozu
                   1 çay kaşığı karbonat
                   1 tatlı kaşığı tuz
                   1 su bardağı sulu yoğurt
                   1 tatlı kaşığı sirke

                Yapılışı: Oda sıcaklığında ki tereyağının içine un, tuz, şeker, kabartma tozu, karbonat ve sirkeyi ekleyelim.. Elimizle ovuştura ovuştura yağı una yedirelim.. Sulu yoğurdu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.. Tezgaha unumuzu serpip oklava yardımıyla hamurumuzu 1 cm. kalınlığında açalım.. Daha ince açmayalım eğer kabarık olmasını istiyorsak.. Bir bardağın ağız kısmıyla hamurumuzu kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp üzerlerine zeytinyağı sürüyoruz.. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder