2 Ocak 2015 Cuma

Süt Dilimi

           Özellikle çocuklu olan ailelerin, dışarıdan almadan gönül ferahlığıyla evde kendisinin yapacağı süper bir atıştırmalık.. Dışarıda satılanları gerçekten aratmıyor.. Siz yine de evde yapıyorum diye çok tüketmeyin çünkü kalorili olmasına rağmen çok hafif bir tatlı :) Öyleyse tarife geçebiliriz..



                              SÜT DİLİMİ

               Malzemeler:
                 Keki için: 3 adet yumurta
                 1.5 su bardağı pudra şekeri
                 1 su bardağı yoğurt
                 1 su bardağı sıvıyağ
                 1 paket kabartma tozu
                 1 paket vanilya
                 2 yemek kaşığı kakao
                 1 su bardağı un

                 Kreması için: 400 gr. süt kreması
                 2 paket kremşanti
                 Yarım kahve fincanı süt
                 2 yemek kaşığı bal
                 bir iki damla limon suyu

              Yapılışı: Kremamızı hazırlamak için geniş bir kaba süt kremalarını ve de toz halindeki kremşantiyi alıp karışırıyoruz.. Sütü de ekleyip mikserle iyice katılaşana kadar çırpalım.. Limon suyu ve balıda ekleyip biraz daha çırpıp karışımı buzdolabına kaldıralım.. 
Kekimiz için, yumurtayı ve pudra şekerini bir kaba koyup çırpalım.. Sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip çırpmaya devam edelim.. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu da ilave edip karıştıralım.. İki ayrı fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serip harcı ikiye bölelim.. Fırın tepsilerine harcı ince bir tabaka halinde yayalım.. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kekleri sıra ile 10'ar dk. pişirelim.. İnce oldukları için çabuk pişiyorlar.. Yalnız bir püf noktası var beşinci dakikada fırının kapağını açıp 30 saniye bekletin hamurumuzun kabarmaması gerekiyor.. 
      Pişen kekleri başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirelim ve ılıyınca zedelemeden yavaşça kağıdı üzerinden sıyıralım.. Soğuyan keklerden birinin üzerine kremayı düzgün bir şekilde yayalım.. Diğer kekide dikkatlice üzerine kapatalım.. Elimizle hafif hafif bastırarak yapışmasını sağlayalım.. 
      Buzdolabında bir gece dinlendirip, kekimizi süt dilimleri büyüklüğünde dilimleyin.. Her dilimi kestikten sonra bıçağımızı temizleyelim ki krema keke bulaşmasın.. Afiyet olsun..
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder