30 Ocak 2015 Cuma

Tırtıl Kurabiye

           Tırtıl kurabiye benim için bir klasiktir.. Küçükken evde bol bol yapılıp yenirdi.. Tabi o zamanlar bu kadar çeşit çeşit lezzetler henüz yapılmıyordu, bilinmiyordu .. En marjinaller arasındaydı tırtıl kurabiyemiz :)) Oğlumun doğum gününde de bu sevimli tırtılları, elma kurdu haline getirdim ve ortaya çok eğlenceli bir sunum çıktı.. 



                        TIRTIL KURABİYE (8-10 Kişilik)

            Malzemeler: 2 adet yumurta
              1 paket tereyağ
              1 çay bardağı sıvıyağ
              1 su bardağı şeker
              1 paket vanilya
              1 paket kabartma tozu
              Alabildiği kadar un

            Yapılışı: Yoğurma kabımıza 2 adet yunurtamızı kırıyoruz.. Üzerine şekeri ve sıvıyağ eklenir yavaş yavaş karıştırılır.. Unumuzu da azar azar ekliyoruz unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edelim.. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.. Hamurumuz sıkma torbasından düzgün çıkıyorsa olmuş demektir.. Tırtıl şekilli kalıbımızla ya da krem şanti torbasıyla ikisi de olur, hamurumuzu doldurup baş parmağımızla itiyoruz.. Hamurun sert olmamasına özellikle dikkat edin.. Şekillendirdiğimiz hamurumuzu 170 derecelik fırında pişirelim..  Afiyet olsunn..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder