9 Aralık 2014 Salı

Minik poğaça sandiviçler

            Bu poğaçalar gerçekten çok ama çok şekerler.. Her şekle sokabilirsiniz.. İster kahvaltıda ister beş çayında.. Hele pişerken ki o etrafa yayılan mis gibi hamur kokusu her şeye bedel.. Ben poğaçalarımı bu sefer biraz süsledim.. Uğraştırdı ama olsun yemesi çok keyifliydi.. 


           
                    MİNİK POĞAÇA SANDİVİÇLER  (8-10 Kişilik)

             Malzemeler: 1 su bardağı süt
            1 su bardağı su
            1 su bardağı sıvıyağ
            1 paket kuru maya
            2 çorba kaşığı toz şeker
            1 tatlı kaşığı tuz
            1 adet yumurta
            Un

          Yapılışı: Karıştırma kabımıza az miktarda unumuzu koyalım.. Ortasını havuz şeklinde açalım ve mayayı, ılık sütü, ılık suyu, sıvıyağı, yumurtamızın akını (sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılacak) şekeri, tuzu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak birbirlerine yedirelim.. Bir yandan da azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.. Hamurumuzu elde ettikten sonra ağzını kapatarak oda sıcaklığında yarım saat dinlendiriyoruz.. Dinlenen hamurumuzdan küçük küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.. 
          Onlar pişe dursun biz iç harçlarımızı hazırlayalım.. Tercihen ben sürme peynir ya da labne peyniri, tavuk göğsünü haşlayıp mayanozledim ve son olarak da nane ile maydanozu ince ince kıydım.. Süsleme malzemeleri böyleydi.. Ama siz isterseniz acı ezmeli ya da zeytin ezmeli şeklinde de yapabilirsiniz.. Kızaran poğaçalarımızı fırından çıkarıyoruz ve ortalarını kesip istediğimiz malzemelerle süslüyoruz.. Afiyet olsun..
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder