19 Aralık 2014 Cuma

Kakaolu Lav Kek

           Geçenlerde internette rastladım bu keke.. Yabancı bir sayfaydı ve video şeklinde yapımını anlatıyorlardı.. Videoyu izleyince gerçekten çok hoşuma gitti.. Sunumu tam bir görsel şölendi.. Hemen denemeliyim dedim ama hem yapıp hem videoya çekemediğim için yalnızca fotoğrafını çekmekle yetinebildim.. Umarım açıklayıcı olur.. 


         
                       KAKAOLU LAV KEK

              Malzemeler: Diski için: 140 gr. çikolata
                Brownie keki için: 300 gr. tereyağ
                6 adet yumurta
                2.5 su bardağı toz şeker
                1 çay kaşığı vanilya özü(eğer yoksa toz şeklinde de olur)
                90 gr. kakao
                1,1/4 su bardağı un
                1,1/2 paket kabartma tozu
                Ganaj için: 200 gr. sütlü çikolata
                80 gr. bitter çikolata
                100 gr. süt kreması

             Yapılışı: Öncelikle disk yapımı için benmari usulü çikolatamızı eritiyoruz.. Masamıza folyo serip ince bir tabaka halinde çikolatadan sürüyoruz.. 

           
          Fotoğraftaki gibi sürdükten sonra çikolatamız hafif donduktan sonra yuvarlak bir cisimle bıçak yardımyla çikolatayı kesiyoruz..


            Ben yukarıda gördüğünüz yuvarlak cismin ağzını kullandım.. Yuvarlakları oluşturduktan sonra üzerine tekrar folyo kapatıp ağırlık koyalım.. Soğuk bir yere çıkaralım ki çikolatalarımız eriyip birbirine bulaşmasın.. O şekil alırken biz kek hamurumuzu yapalım..
           Çırpma kabımıza tereyağını eritip dökelim.. Üzerine toz şekeri ekleyip karıştıralım.. Yumurtlarımızı da ilave ettikten sonra çırpalım.. Daha sonra kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar karıştıralım.. Harcımızı yağladığımız borcama dökelim.. Ben üzerine ufaladığım beyaz çikolatalardan da kattım.. 


           Kekimizi 180 dercelik fırında pişirelim.. Kürdan testiyle pişip pişmediğini anlayabiliriz.. Piştikten sonra çıkarıp soğumasını bekleyelim.. Soğuduktan sonra tekrar aynı yuvarlak cisimle kekimizi halka şeklinde keselim.. Ortasını kesmek için ise daha küçük bir cisim kullanalım.. 


          Kekimizi bu şekilde kestikten sonra üzerine soğumuş olan diskimizi yerleştirelim.. Yalnız folyodan çok dikkatli çıkaralım ki kırılmasın.. 
           

          En son ganajımızı hazırlıyoruz.. Yine benmari usulü çikolatalarımızı eritip üzerine kremamızı sıkıyoruz.. İyice karıştırıyoruz.. Ganajımız sıcakken diskin tam ortasına kaşık yardımıyla döküyoruz.. Böylece disk içeri çökecek ve ortası akışkan bir kıvam alacak.. Kaşıkla kekimizi ayırıp, akan sosu büyük bir zevkle izleyebiliriz :) Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder