12 Eylül 2014 Cuma

Alman Pastası

         Alman pastası için çocukluğumun pastası diyebilirim.. Görüntüsü çok ama çok şık yapım aşaması ise son derece kolay.. Eğer evde, kolayından doğum günü pastası yapma niyetindeyseniz bu duruma son derece elverişli bir tariftir.. Yazın çileklisi, kışın ise muzlusu makbuldür, bana göre.. Tasarımı tamamen size kalmış istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.. Tarife geçelim o halde..


                  ALMAN PASTASI

           Malzemeler: 2 yumurta
             1.5 çay bardağı toz şeker
             1 çay bardağı süt
             1 çay bardağı sıvıyağ
             3 çay bardağı un
             1 paket kabartma tozu
             1 paket vanilin
            Kreması için: Yarım litre süt
             1 çay bardağı toz şeker
             1 yumurta
             3 yemek kaşığı un
             1 paket vanilin
             1 yemek kaşığı tereyağ
             Arasına 2 adet muz
            Süslemesi için: Pudra şekeri ve mevsim meyveleri 

          Yapılışı: Yumurta ve toz şeker iyice köpürene kadar çırpılır.. Süt ile yağ eklenir ve en son elenmiş un, kabartma tozu, vanilin eklenip biraz daha çırpılır.. Yağladığımız kelepçeli kabımıza harcımızı döküyoruz ve 170 derecelik fırına gönderiyoruz.. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla anlayabiliriz.. Bu sırada muhallebimizi yapalım.. Tereyağ ve vanilin hariç bütün malzemeler tencereye konup sürekli karıştırılarak pişirilir.. Kaynamasına yakın vanilin ve tereyağ da eklenip ocaktan alınarak iyice karıştırılır.. Pişen kekimizi fırından çıkararak soğumasını bekleyelim daha sonra ortadan iki eşit parçaya keselim.. Muhallebiyi arasına sürüp muz dilimlerini üzerine yerleştirelim.. Daha sonra diğer kek parçası üzerine kapatılır.. En son süslemesi için pudra şekeri serpilip istediğiniz meyvelerle süslemesini yapabilirsiniz.. Afiyet olsun.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder