27 Eylül 2014 Cumartesi

Nişastalı Gevrek Kurabiye

           Ağızda dağılan türde kurabiye severler, işte yine tam sizlik bir tarif.. Ben bu kurabiyeye bayılıyorum.. Çayla kahveyle gerçekten çok iyi bir birliktelik sağlıyorlar.. Un kurabiyesine benzerliği ise had safhadadır.. Belki de kalbimi fethetmesinin yegane sebebi bu olabilir :) Ben böyle tariflerde genelde paylaştığım ölçülerin (eğer ki kalabalık misafirim yok ise)  yarısını kullanarak yaparım.. Bunu belirtmek istedim yani sizler de tüm tarifleri ölçüleri yarı yarıya indirgeyerek kullanabilirsiniz.. Açıklamamızı da yaptığımıza göre tarife geçebiliriz.. 



            NİŞASTALI GEVREK KURABİYE( yarım ölçüden yaklaşık 20 adet çıkmaktadır)

        Malzemeler: 2 yumurta
           250 gr. tereyağ
           1 su bardağı pudra şekeri
           1 paket kabartma tozu
           1 paket vanilya
           2 paket mısır nişastası (400 gr.)
           Alabildiği kadar un (ölçü isteyenler için yaklaşık 1 su bardağına yakın)
        Üzeri için: çokokrem veya türevleri marka size kalmış
           Mısır gevreği

        Yapılışı: Nişastayı, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabımıza alıyoruz.. Harmanladıktan sonra ortasına oda sıcaklığında ki tereyağımızı ilave ediyoruz.. Üzerine yumurtaları da kırdıktan sonra ortada ki sıvıları, yağı elimizle eriterek karıştırıyoruz.. Kenarlara doğru açılarak yoğurma işlemine başlıyoruz.. Unumuzuda yavaş yavaş ilave ediyoruz.. Kulak memesi yumuşaklığında sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dk. kadar pişiriyoruz.. Bu sırada mısır gevreklerimizi robotumuzda çekiyoruz ama çok ufalamıyoruz.. Pişen kurabiyelerimizin üzerine önce bıçakla çokokremimizi sürüp arkasından üzerine mısır gevreğimizi serpiyoruz.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder