21 Eylül 2014 Pazar

Kızarmış Domates

          Hafta sonlarınız da veya davet sofralarınızda denenmemiş bir tarif mi arıyorsunuz ? İşte tam da bu kriterlere uygun lezzetli mi lezzetli bir tarif paylaşıyorum sizinle arkadaşlar.. Gerçekten çok ama çok beğeneceksiniz.. Eşim böyle ilk kez yaptığım tariflere karşı çok ön yargılıdır o bile bayıldıysa düşünün artık :) O halde buyurun..


         
                KIZARMIŞ DOMATES (2-3 KİŞİLİK)

         Malzemeler: 2 adet büyüğünden domates (kırmızı mevsim domatesi olursa çok lezzetli oluyor)
           1 tatlı kaşığı tereyağ
           3 yemek kaşığı zeytinyağ
           1 çay bardağı kaşar rendesi
           Kekik, karabiber, tuz
           Süslemesi için isteğe göre maydanoz 

         Yapılışı: Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alıp eritelim.. Domatesleri kalın yarım ay şeklinde olacak şekilde doğrayalım.. Alt kısımları kızarınca ters çevirip diğer taraflarını kızartalım.. Baharatlarını da atıp üzerine kaşar rendesi serpin.. Ağzını kapatıp 2 dakika daha pişirelim ve altını kapatalım.. En son üzerine ince kıyılmış maydanozumuzla süsledikten sonra servisimizi yapalım.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder