5 Ekim 2014 Pazar

Ispanaklı Midye Böreği

           Ispanaklı börek, diğer tüm börek çeşitleri gibi en sevdiklerim arasındadır.. Yemeğinden ziyade ıspanağı, böreğin içinde yemeyi tercih edenlerdenim.. Faydaları ise saymakla bitmeyecek derecede fazladır.. Tatil konseptine uysun diye midye şekli verilmiş böreklerimin tarifine buyurun o zaman :)


        Önce yufkamızı 8 eşit üçgene ayıralım.. Ardından geniş kısmından ucuna doğru parmağımızla itip yufkayı büzdürelim..


        Kenarlarını fotoğraftaki gibi içeriye doğru alalım..

   
         İç harcımızdan bir kaşık kadar koyalım ve kenarlarını kapatalım..


         En son sigara böreği saramış gibi saralım..

             

                  ISPANAKLI MİDYE BÖREĞİ

         Malzemeler: 4 adet yufka
            Yarım kilo ıspanak
            2 adet orta boy soğan
            Sıvı yağ
            Karabiber
            Pulbiber
            Tuz
         Sosu için: Tereyağ
            Sıvı yağ
            Su

        Yapılışı: Ispanakları iyice yıkayıp küçük küçük doğrayalım.. Tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım.. Daha sonra sıvı yağımızı ve soğanımızı da ıspanağa ekleyip biraz da bu şekilde kavuralım.. En son baharatlarını ekleyip altını kapatalım..
      Böreğimizin sosu için cezveye bir miktar tereyağını koyalım üzerine de su ekleyelim tereyağ erimeye yakın sıvıyağı da ilave edip ocaktan alalım.. Yufkalarımızı masaya serip 8 eşit parçaya bölelim.. Her bir parçaya bu sostan sürüp böreğimizi öyle şekillendirelim.. Şekillendirme kısmını yukarı da fotoğraflarıyla anlatmıştım.. Böreklerimizin hepsini şekillendirdikten sonra kalan sosu üzerlerine gezdirip 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirelim.. Afiyet olsun..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder