7 Ağustos 2014 Perşembe

Patlıcan Oturtma

         Kalabalık misafirlerin kurtarıcı ana yemeklerindendir kendisi.. Patlıcanla kıymayı sevmeyene de öyle kolay kolay rastlanmaz.. Yani ideal bir davet yemeği.. Hem bereketli hem de kolay.. Lezzeti ise harikulade zaten patlıcan neye girse bambaşka bir lezzet katıyor.. Bende bu nedenlerden ötürü geçen gün gelen misafirlerime bu yemeği yapmaya karar verdim.. Yiyen herkes bayıldı sonuç mükemmeldi.. 


             PATLICAN OTURTMA (8 KİŞİLİK)

         Malzemeler: 6-7 adet patlıcan
           400 gr. kıyma
           2 adet kuru soğan
           3 adet sivri biber ya da köy biberi
           4 adet domates (2 tanesi harca 2 tanesi üzerine)
           Yarım bağ maydanoz
           3 diş sarımsak
           1,5 yemek kaşığı salça
           Tuz, pul biber, kara biber
           
         Yapılışı: Patlıcanlarımızı alacalı soyup halka ya da dikdörtgen şeklinde dilimliyoruz.. Bir leğene alıp bol suyla ovuyoruz..Bu şekilde yaklaşık 15 dk. bekletiyoruz.. Daha sonra bol suyla yıkayıp acısını çıkartıyoruz..İyice kuruladıktan sonra kızartma tavamıza sıvıyağını koyup kızdırıyoruz.. Patlıcanlarımızı kızartıyoruz..Çok kızartmıyoruz(Altın sarısı rengine ulaşana kadar)Kızarttığımız patlıcanları altına havlu peçete serdiğimiz tabağımıza alıyoruz.. Ben harca koyduğum biberleri de kızartıyorum ve sonuç daha lezzetli oluyor..Biberleri de iri iri doğrayıp hafif kızartalım..
     Diğer yandan bir tavaya kıymamızı alıyoruz..Suyunu salıp çektikten sonra yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyelim..Bu şekilde biraz daha kavurduktan sonra baharatlarını ve tuzunu ilave ediyoruz..Rendelediğimiz domatesleri, doğradığımız maydanozları ve kızarttığımız biberleri de ekledikten sonra yarım bardak sıcak suyu koyup 3 dk. daha pişirip altını kapatıyoruz..
     Kızarttığımız patlıcanları borcamımızın en altını kaplayacak şekilde döşüyoruz.. Üzerine hazırladığımız harcı koyup tekrar kalan patlıcanları en üste diziyoruz.. Domatesin bir tanesini rendeleyip içine diğerini de dilimleyip üzerine koyuyoruz.. Fırına göndermeden bir su bardağı suyu da borcamımıza döktükten sonra 180 derecelik fırında pişiriyoruz.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder