3 Ağustos 2014 Pazar

İslim Kebabı

       Biz ailecek patlıcanlı yemekleri çok severiz..Patlıcanın, et ve kıymayla olan birlikteliğinden ortaya çıkan lezzete de bayılırız.. İşte isilim kebabı (kürdan kebabı) da bu lezzetlerden sadece bir tanesi.. Köfteli mi yoksa etle mi yapma konusunda çok ikilemde kaldım ama sonunda, aslına daha uygun olduğunu düşündüğümden etli yapmaya karar verdim.. Patlıcanları seçerken de ince ve düzgün olanlarını seçerseniz daha başarılı bir sonuç elde edeceksiniz.. Tarife geçersek ;


             İSLİM KEBABI (8 KİŞİLİK)

          Malzemeler: 6 adet patlıcan
            400 gr. kuzu eti (eğer sevmiyorsanız dana eti de kullanabilirsiniz)
            2 ya da 3 adet domates
            2 adet sivri biber
            1 adet kapya biberi
            1 adet soğan
            2 diş sarımsak
            Tuz. karabiber 
            Domates salçası
            Tereyağı 
          Üzeri için: Domates ve de sivri biber
          
          Yapılışı: Öncelikle kuşbaşılık doğranmış etlerimizi pişmek üzere ocağımıza koyuyoruz..Suyunu bırakıp tekrar çeken kadar pişirelim daha sonra üzerine tekrar su ilave edip kapağını kapatıp iyice pişmesini bekleyelim.. Bu arada patlıcanlarımızı alacalı soyup uzunlamasına yarım cm. kalınlığında dilimleyelim..Dilimledikten sonra tuzlu suda biraz bekletelim.. Acısı çıktıktan sonra iyice kurulayıp kızmış yağda hepsini fazla karartmadan kızartalım..
        Pişen etimize iki yemek kaşığı tereyağı ekleyelim.. Yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri de ilave edelim..Biraz soteledikten sonra tuzunu, baharatını ve kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri de ilave edip az daha pişirelim ve ocağımızın altını kapatalım.. Kızarttığımız patlıcanları artı şeklinde yerleştirip içine etimizi koyalım..Önce alttaki patlıcanları kapatıp sonra üstte ki patlıcanları kapayalım üzerine küçük doğradığımız domates ve biberi de yerleştirdikten sonra kürdanımızı saplayalım.. Bir borcama dizdiğimiz bohçalarımızın dibine sulandırdığımız domates salçasını da ilave edip 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım..Afiyet olsun.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder