10 Nisan 2015 Cuma

Çilek Soslu Muhallebi

          Çileğin çıkmasıyla birlikte büyük bir hevesle eve çilek aldım hem de ne almak :) Biraz abartmışım sanırım malum hemende bozuluyor.. Bu nedenle bozulmaya ramak kalmış çileklerimi değerlendirmek için ne yapsam diye düşünürken, sanırım yapılacak en kolay tatlıyı tercih ettim.. gerçekten o kadar pratikti ki 20 dk kadar bir vakitte tamamlandı.. Çok ama çok hafif bu tatlıyı yapmak isteyenlere buyurun tarif; 


                     ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ (4 adet kup çıkıyor)

             Malzemeler: 3 su bardağı süt
              3 yemek aşığı şeker
              2 yemek kaşığı nişasta
              1 yemek kaşığı un
              5 gr. tereyağ
              1 paket vanilya
             Çilek sosu için: 500 gr. çilek
              2 yemek kaşığı toz şeker
              1 yemek kaşığı nişasta

             Yapılışı: Muhallebisi için tereyağ ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri ekliyoruz ve kısık ateşte kaynamaya yüz tutana kadar karıştırarak pişiriyoruz.. Kaynamaya yakın yağ ve vanilyasını da ekleyip kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.. Soğuyana kadar ara ara karıştıralım ki yüz tutmasın.. Bu arada çilekli sos için çileklerimizi yıkayıp ufak ufak doğruyoruz ve robottan geçiriyoruz.. Püre haline gelmiş çilekleri ufak bir tencereye alıp şeker ve nişastasını ilave edelim ve kaynayana kadar pişirelim.. Püremizde soğuduktan sonra kuplarımıza önce muhallebiden sonrada sosumuzdan ilave edelim.. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.. Süslemek için fındık veya fıstık kırıntılarını kullanabilirsiniz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder