15 Kasım 2014 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kek

         İçi sürprizli keklerden hoşlanıyorsanız tam da size göre bir tarif.. Eminim ikram edeceğiniz herkes nasıl yapıldığını merak edecek.. Çok hafif ve lezzetli.. Sunumu ise çok şık.. Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız kesinlikle bir an önce deneyin derim :)


                     HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK 

          Malzemeler: 4 yumurta
           2 su bardağı toz şeker
           1 su bardağı su
           Yarım su bardağı sıvıyağ
           1 paket kabartma tozu
           3 su bardağı un
          Sosu için: 3 su bardağı süt
           3 yemek kaşığı kakao
           Hindistan cevizi
   
          Yapılışı: Yumurtaları mikserde çırpalım.. Sonra şekeri ekleyip kıvamı yoğunlaşana kadar çırpmaya devam edelim.. Su ve sıvı yağı da ekleyip az daha çırpalım.. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu koyalım.. Üzerine hazırladığımız harcı kaşıkla karıştırarak ekleyelim.. Kare orta boy bir borcamı yağlayalım.. Harcımızı döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim..
Bu sırada keki bulayacağımız sosumuzu hazırlayalım.. Kakao ile sütü iyice çırpıp birbirine yedirelim.. Pişirdiğimiz keki fotoğraftaki boyutlarda dilimleyelim.. Soğuyan kek dilimlerinin her yerini bu sosa bulayıp üzerini hindistan cevizine batıralım.. Tüm dilimlere bu işlemi uyguladıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip servis edelim.. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder