30 Haziran 2014 Pazartesi

Tost ekmeğinde kanepe

    Sahurda ki vazgeçilmez yemeklerimizdendir kanepe.. Gün aşırı mutlaka yeriz, içinde yumurta olması da midemizi tok tutmaya yardımcı oluyor..Yapımı ise son derece kolay 5 dk. da hazırlayabileceğiniz bir lezzet..Fotoğraf olayı akşama kaldığı için istediğim gibi olmadı ama olsun :) Biz tarife geçelim..



      KANEPE (2 KİŞİLİK)

         Malzemeler: 6 adet tost ekmeği
           Yarım su bardağı kaşar rendesi
           Bir parça(kibrit kutusundan biraz büyük)beyaz peynir
           2 adet yumurta
           6 adet salam
           tuz , pul biber

         Yapılışı: Bir tabakta peynirlerimizi, yumurtamızı, salamımızı güzelce karıştıralım..Daha sonra tuzunu ve biberini ekleyelim..Hazırladığımız harcı, tost ekmeklerimizin üzerine eşit olacak şekilde pay edelim.. 170 derecelik fırında ekmeklerimiz kızarana kadar pişirelim..Afiyet olsun.. 
           İsterseniz salam kullanmayıp sade peynirli de yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder