Markete her gittiğimde evde atıştırmalık bittiyse aldığım ilk şeylerdendir eti cin :) Ailecek çok ama çok seviyoruz biz.. Bu aralar hep evde yapma fikri aklımdaydı kısmet bugüneymiş.. Açıkçası bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmiyordum.. Hazırını aratmadı hatta kendim yaptığım için belki de daha bi lezzetli geldi diyebilirim.. Eğer sizde çocuklarınıza bu lezzetli atıştırmalıklardan yapmak istiyorsanız buyurun :)
EV YAPIMI ETİ CİN (Yaklaşık 15 adet çıkıyor)
Malzemeler: 1.5 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
Üzeri için: Yarım şişe kayısı reçeli
Yarım su bardağı toz şeker
Çikolata tanecikleri
Yapılışı: Malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğuralım.. Yoğurduğumuz hamuru streç folyoya sarıp 3 saat buzdolabında dinlendirelim.. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 1 cm. kalınlığında açalım.. Sonra istediğimiz yuvarlak kalıplarla kesip tepsimize dizelim.. Üzeri için hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım ve kestiğimiz hamurun etrafına tek tek dizelim ve üzerlerine hafifçe bastıralım iyice yapışması için.. Biraz vakit alıyo ama bu sonuca değer.. Hamurumuzu 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.. Kurabiyemiz pişerken bizde tencereye kayısı reçelini ve şekeri koyup on dakika kaynatıp sonra da soğutmaya bırakıyoruz.. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp onları da soğutalım.. Soğuyan kurabiyelerin içine kayısı reçelini kaşık yardımıyla dökelim.. Çikolatalardan da serpip 1 saat kadar bekletip servis edelim.. Afiyet olsunn..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder