KITIR MANTI (4 Kişilik)
Malzemeler: 3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yumurta
Bir tutam tuz
İç Malzemeleri: 300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Sos Malzemeleri: 2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir miktar su
Yoğurt ve sarımsak
Yapılışı: Hamur malzemelerimizi yoğurma kabına alıp yumruğumuzla kuvvetlice yoğuruyoruz.. Suyunu azar azar ilave edelim.. Hamurumuzu elde ettikten sonra kıymamızı, rendelenmiş soğanımı, tuz ve karabiberimizi bir kapta karıştırıyoruz.. Bu sırada da hamurumuz dinlenmiş oluyor..
Hamurumuzu iki eşit bezeye ayırıyoruz.. İlk bezeyi yavaş yavaş oklava ya da merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açıyoruz.. Tabi bu sırada tezgahımıza ve hamurumuza ara ara un serpiyoruz yapışmasını önlemek için.. Kağıt inceliğinde açtığımız hamurumuzu eşit parçalara ayırarak küçük kareler elde ediyoruz.. Hepsinin içerisine kıymayı koyduktan sonra, ağızlarını çapraz uçlar bir araya gelecek şekilde kapatıyoruz.. Diğer bezeye de aynı işlemi uyguladıktan sonra mantılarımızı, dibine tereyağı ve zeytinyağı koyduğumuz tavaya sırayla tabanları altta kalacak şekilde diziyoruz.. Orta ateşte bir taraflarını kızartıyoruz.. Ardından bir tabak yardımıyla mantıları ters düz edip diğer taraflarını kızartıyoruz..
Salça sosumuzu ve sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırladıktan sonra mantımız servise hazır hale gelmiş bulunmaktadır.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder