Bu aşamada donutlarımızı şekillendiriyoruz.. Hamuru açarken tezgahımıza bol un serpelim..
Kızartırken yağımızın iyice kızmış olması gerekiyor ki hamurumuz yağı çok çekmesin.. Yalnız hemen kızarıyor onun için sürekli kontrol edin..Yağlarını iyice çekmesi için ise altına havlu peçete serersek yağ oranını az da olsa azaltmış oluyoruz..
DONUT (yaklaşık 20 adet çıkıyor)
Malzemeler: 1,5 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı kuru maya
25 gr. tereyağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım paket vanilya
bir tutam tuz
4.5 su bardağını biraz geçkin un
Sosu için: Bir büyük paket ya da 2 küçük paket sade sütlü çikolata
Yapılışı: Sütü, mayayı ,şekeri, tuzu, yumurtayı ve unu derin bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz..Yalnız unu azar azar ilave edelim..Daha sonra yağımızı ve vanilyayı ekleyip tekrar yoğuralım..Baktınız cıvık gibi biraz daha un ilave edebilirsiniz yumuşak bir hamur elde edene kadar..Yoğurduğumuz hamuru 1 saat kadar dinlendiriyoruz.. Daha sonra yukarıda resimlerde de gördüğünüz gibi şekil verilip kızartılır.. Donutlarımızın üst kısmını da benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz ve neye bulamak istiyorsak üstüne onu serpeliyoruz..Ben çekilmiş fındık ve fıstık tercih ettim.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder