26 Haziran 2014 Perşembe

Donut

      Donut, yine son zamanların popüler lezzetlerinden.. Amerikan filmlerindeki polislerimiz çok güzel reklamını yapar bu tatlının son derece lezzetli ve iştah açıcı görünür..Ben de daha önce hiç tatmamıştım, aslında tatmamış olmam sanırım daha iyiydi çünkü aşırı derecede bağımlılık yapıyor.. Bol kalorili olduğundan dolayı da bu durum istenmeyen sonuçlara neden oluyor maalesef :) bir kaç tarif araştırması yaptım ve içime sinen bu tarif oldu yalnız elde edeceğiniz hamur biraz cıvık oluyor.. Unu kullanma konusunda cömert davranmalıyız bu tatlı için..Geçelim tarife o zaman..
 
 
         Bu aşamada donutlarımızı şekillendiriyoruz.. Hamuru açarken tezgahımıza bol un serpelim.. 

   
         Kızartırken yağımızın iyice kızmış olması gerekiyor ki hamurumuz yağı çok çekmesin.. Yalnız hemen kızarıyor onun için sürekli kontrol edin..Yağlarını iyice çekmesi için ise altına havlu peçete serersek yağ oranını az da olsa azaltmış oluyoruz..


           DONUT (yaklaşık 20 adet çıkıyor)

        Malzemeler: 1,5 su bardağı süt
          Yarım tatlı kaşığı kuru maya
          25 gr. tereyağ
          4 yemek kaşığı toz şeker
          1 adet yumurta
          Yarım paket vanilya
           bir tutam tuz
          4.5 su bardağını biraz geçkin un
        Sosu için: Bir büyük paket ya da 2 küçük paket sade sütlü çikolata
     
        Yapılışı: Sütü, mayayı ,şekeri, tuzu, yumurtayı ve unu derin bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz..Yalnız unu azar azar ilave edelim..Daha sonra yağımızı ve vanilyayı ekleyip tekrar yoğuralım..Baktınız cıvık gibi biraz daha un ilave edebilirsiniz yumuşak bir hamur elde edene kadar..Yoğurduğumuz hamuru 1 saat kadar dinlendiriyoruz.. Daha sonra yukarıda resimlerde de gördüğünüz gibi şekil verilip kızartılır.. Donutlarımızın üst kısmını da benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz ve neye bulamak istiyorsak üstüne onu serpeliyoruz..Ben çekilmiş fındık ve fıstık tercih ettim.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder