12 Haziran 2014 Perşembe

Elmalı Tart

     Tart ismini duyunca nedense sevinirim..Hele de elmalı tart hep bi sempatik gelmiştir bana..Görüntüsü, lezzeti, pişerken elmanın ve tarçının uyumundan o ortaya çıkan miss gibi koku beni benden alır..Evde de artan elmalar olunca onları değerlendirmek adına ilk işim bu lezzetli tarifi yapmak olur.. Yapımıysa kolay, sadece tart hamurunu şekillendirirken biraz zorlanabiliriz onu da tereyağını oda sıcaklığına getirip, hamuruda kuvvetli ve iyice tutana kadar yoğurunca geriye bir sıkıntı kalmıyor..



         ELMALI TART (8 KİŞİLİK)
     
      Malzemeler: 2 su bardağı un
        125 gr. tereyağ
        1 çay bardağı pudra şekeri
        1 çay kaşığı karbonat
        1 adet yumurta

      Üzeri için: 4 yemek kaşığı şeker (tepeleme değil)
        4 adet elma
        1 tatlı kaşığı tarçın
        1 tatlı kaşığı limon suyu
        yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

      Yapılışı: Elenmiş unumuzu, pudra şekerini, tereyağını (oda sıcaklığında), karbonatı ve tereyağını bir kapta karıştırıp tezgahımıza ya da masamıza alıp iyice yoğuralım..Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp bu parçayı buzluğa atalım (üst süslemesinde kullanılacak).. Kalan hamurumuzu elimizin yardımıyla bastıra bastıra tart kalıbımızın büyüklüğünde açalım..
     Diğer yandan elmalarımızı rendeleyip bir tencerede limon suyu ve şeker ile orta ateşte elmalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim..Altını kapattıktan sonra tarçını, cevizini de ilave edip karıştıralım ve açtığımız tart hamurumuzun üzerine pay edelim..En sonda ayırdığımız buzluktaki tart hamurunu da rendeleyip elmalarımızın üzerine serpeleyip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder