26 Haziran 2014 Perşembe

Hasan Paşa Köftesi

      Bu tarifle eşimin sayesinde tanıştım diyebilirim..Eşimin en sevdiği yemeklerdendir kendileri..Evlenmeden önce annem sık sık yapıyormuş kendisine e banada öğrenmek düştü tabii ki..Hemen hemen haftada bir gün yaparım bu köfteyi, fırında olduğu için de daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.. Yapılış aşaması ise son derece pratik, yanına da pilav yaptınız mı buyurun size davet yemeği hem de en kolayından..


         HASAN PAŞA KÖFTESİ ( 6 KİŞİLİK)
     
       Malzemeler: 500 gr. kıyma
         1 adet kuru soğan
         1 diş sarımsak
         Yarım ekmeğin içi (çekilmiş ya da ufalanmış)
         1 adet yumurta
         Kırmızı biber,kara biber,tuz,kimyon (dilerseniz başka baharatlarda kullanabilirsiniz)
        Püresi için:
         3 adet orta boy patates
         1 çay bardağı süt (püreyi katı ya da cıvık seviyorsanız sütü ona göre ayarlayabilirsiniz)
         1 yemek kaşık tereyağ
         Tuz

       Yapılışı: Derin bir kapta köftelik malzemelerimizi iyice yoğuruyoruz yaklaşık 10 dk. Yoğurduğumuz kıymaya resimdeki gibi çanak modeli veriyoruz.. İçlerinin biraz çukur olması gerekiyor.. Şekillendirdiğimiz köfteleri bir borcama güzelce diziyoruz.. 170 derece fırında hafif renkleri değişene kadar pişiriyoruz.. Bu arada püremizi yapıyoruz.. Haşlanmış patateslerimizi, sütü ve tereyağını bir kapta karıştırıp iyice eziyoruz.. Hafif pişen köftelerimizin üzerlerine bir kaşık yardımıyla püremizden koyuyoruz.. Borcamın dibine salçalı su yapıp döküyoruz biraz koyu kıvamlı olursa daha lezzetli olur.. Dilerseniz de pürelerimizin üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edebilirsiniz.. Tekrar fırına verip pürelerimiz hafif kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder