5 Haziran 2014 Perşembe

Çikolatalı Mus

 
     Çikolatalı mus kendisiyle tanışmam bugüne kısmetmiş..Gerçekten bunca zamandır nasıl bir yerde denk gelmemişiz hayret ediyorum :) Misafirlerinize hem lezzetli hem de 20 dk. kadar kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bir lezzet..Yeni tanışmış olduğum bu tatlıyı denedim ve başta oğlum olmak üzere herkes çok sevdi..İster meyveyle, ister sade, isterseniz de fındık veya fıstıkla süsleyip yiyebilirsiniz..Eminim sizde çok beğeneceksiniz..



      ÇİKOLATALI MUS (6 KİŞİLİK)

        Malzemeler: 150 gr.bitter çikolata (kuvertür çikolata kullanma imkanınız varsa daha sağlıklı yoksa market çikolatası da olur..Ya da damla çikolatanız varsa 1 su bardağı yeterli gelecektir)
         1 yumurta sarısı
         1 çay bardağından 3 parmak eksik süt kreması(60 gr.)
         1 çay bardağından 2 parmak eksik süt(60 gr.)
         1 su bardağı süt kreması (soğuk)
   
       Yapılışı: Çikolatamızı ince ince kıyıyoruz..Eğer damla çikolataysa bir işlem yapmamıza gerek yok..Süt ve bir çay bardağından 3 parmak eksik olan kremamızı tencereye koyup ocağın küçük tarafında kısık ateşte pişiriyoruz..Krema hafiften fokurdamaya başladığında altını kapatıyoruz..Diğer taraftan 1 yumurta sarısını bir kaseye koyup çatalla çırpalım..Üzerine ısıttığımız krema ve süt karışımını aşılama yöntemiyle( sıcaklıklarını dengelemek için) az az ilave edip sürekli karıştıralım..Sıcaklıkları aynı seviyeye gelince geri karışımımıza yani tencereye dökelim..İyice karıştıralım..Doğradığımız çikolataları da tencereye ekleyip tamamen eritelim..
       1 su bardağı kremayı mikserimizin yüksek devrinde 2-3 dk. kadar çırpalım..Hazırladığımız sosu azar azar kremamıza ilave edip bir spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya hızlı hızlı karıştıralım..Kremamızın sönmemesi için..Çikolata sosu ve krema tamamen karışınca bir kepçe yardımıyla servis edeceğiniz kaplara paylaştırın..Buzdolabında 1-2 saat dinlendikten sonra üzerlerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder