2 Haziran 2014 Pazartesi

İnce Hamurlu Pizza

      Pizza, her evde sevilen, her yaş grubuna hitap eden özellikle de çocuklarımızın bayıldığı bir lezzet.. Bu gelenek bizim evde de geçerliliğini sürdürüyor..Bir de ince hamurlu olunca yemeye doyum olmuyor..Hamurunu kendimiz açarak yaptığımız pizzaları hem yemek hem de yedirmek kesinlikle ayrı bir keyif veriyor insana.. Bu tarifi uygulayarak yaptığım pizzayı, şimdiye kadar yeyip de beğenmeyen çıkmadı :)



          PİZZA(6 KİŞİLİK)
     
            Malzemeler: 4 su bardağı un
             1 tatlı kaşığı kuru maya
             1 çay bardağı süt
             Yarım çay bardağı sıvı yağ
             1 yumurta
             Tuz
            Sosu için: 2 çay kaşığı kekik
              Bir yemek kaşığı zeytinyağı
              2 yemek kaşığı domates salçası
            Üzeri için: 3 su bardağı kaşar peyniri rendesi
              Arzuya göre mantar,salam,sucuk,sosis,mısır,zeytin,kırmızı çarliston biber    
       
            Yapılışı: Geniş bir kaba unu, yumurtayı , yağı, sütü ve kuru mayayı koyuyoruz..Sıcak suyla mayayı elimizde eritip yoğurma işlemine geçiyoruz..Kolay yoğurmak için bir miktar ılık su ilave ediyoruz..Elde edeceğimiz hamur çok sert olmamalı, elimize de yapışmamalı..Yoğurduğumuz hamuru streç filmle sıkıca sarıp 1 saat dinlendiriyoruz..Dinlenen hamuru tercihinize göre ince veya kalın açabilirsiniz..Benim tercihim ince açmak yönünde oldu..Açtığımız hamura sırasıyla malzemeleri döşüyoruz ve 200° önceden ısıtılmış fırında hamurumuz pişene kadar bekliyoruz..

        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder