8 Haziran 2014 Pazar

Çökertme kebabı

 
       Misafirlerime yaptığım en sık yemeklerdendir çökertme kebabı..Başlı başına bir ana yemek, yapması da son derece kolay..İçinde bulunan sarımsaklı yoğurdu, salçası , eti , patatesi ister istemez tadanların karınlarından önce gözünü de doyuruyor..Burda maharet patateslerimizi mümkün olduğunca ince dilimlemek..Bence yemeğin tadı, patateslerin ince olmasıyla daha da bir lezzetli hal alıyor..


          ÇÖKERTME KEBABI ( 6 KİŞİLİK)
     
        Malzemeler: 500 gr. dana biftek
           5 adet büyüğünden patates
           Bir kase yoğurt 
           2 diş sarımsak
           sıvıyağ
        Etin marinesi için: Etlerimiz tamamen bulanana kadar süt koyuyoruz
           1 adet büyüğünden soğan
           Zeytinyağı  
         Domates sosu için: 1 yemek kaşığı domates salçası
           1 adet domates rendesi
           2 yemek kaşığı zeytinyağı 
           tuz
   
         Yapılışı: Bifteklerimizi jülyen usulü uzun ve ince doğruyoruz.. Etimizi marine edeceğimiz kaba alıyoruz..Üstünü geçecek kadar süt ekliyoruz, soğan ve zeytinyağımızı da koyduktan sonra karıştırıp ağzını kapatıp bir kenara alıyoruz..2 veya 3 saat dinlendiriyoruz..
       Diğer bir taraftan patateslerimizi soyup ince ince dilimliyoruz..Bu işlem biraz uzun süreceğinden kararmamaları için leğenimize su doldurabiliriz..Doğradıktan sonra bol yağda patateslerimizi kızartalım..
Başka bir tavaya yağ ekleyip iyice kızdıralım..Kızan yağa etlerimizi ekleyip sotelemeye başlıyoruz..Etlerinizin iyice piştiğine emin olduktan sonra altını kapatıp tuzunu ekleyelim..
       Servise gelince, önce kızarrtığımız patatesleri tabağımıza alıyoruz..Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve hazırladığımız domates sosunu, en sonda pişirdiğimiz etleri ilave ediyoruz..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder