28 Haziran 2014 Cumartesi

Ev Yapımı Gözleme

       Sacda gözleme keyfi.. Gerçekten hafta sonlarımızın en büyük keyiflerindendir sacda gözleme..Ben mi yapıyorum maalesef :) Eşimin annesi, çok güzel yapar bizde afiyetle yeriz..Herkes nasıl seviyorsa bilir ve ona göre de hazırlığını yapar..Mesela ben patatesli , eşim ise peynirlisine bayılır.. ekstra kıymalı ve yeşil soğanlı da hazırlar..Yani uğraşır da uğraşır demem o ki..Ramazanın gelmesiyle, hafta sonu keyfi yerini bıraktı, sahur keyfine.. Sahurda çok severiz biz gözlemeyi ,başlı başına bir ziyafet.. Hem tok tutar, hem de mideye dokunmaz.. O zaman buyurun aşama aşama fotoğraflara ve tarife..








             EV YAPIMI GÖZLEME
         
          Malzemeler: 2 su bardağı un
            1 su bardağı su
            1 çay kaşığı tuz
            Tereyağ 

         Ben burada özellikle iç harcı malzemelerini yazmıyorum..Çünkü o tamamen size kalmış..Önerilerim ; patatesli-peynirli , kıymalı , yeşil soğan-peynirli , ya da sadece peynirli.. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz..

          Yapılışı: Derin bir yoğurma kabına unumuzu koyuyoruz ve suyla ıslatarak yoğurmaya başlıyoruz..Tuzu da ilave ediyoruz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz..Hamuru elde ettikten sonra fotoğraftaki gibi bezeler kopararak oklava yardımıyla açıyoruz ve ikiye bölerek iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.. Biz sacda pişirdik, ama ocakta yağsız tavada da çok lezzetli oluyor.. Yağını ise gözlememizi pişirdikten sonra sıcakken bir fırça yardımıyla sürüyoruz..Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. ellerinize sağlık. izleyiciler butonu eklerseniz sizi takibe alalım banada beklerim
    http://derytuna.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Şu anda eklemiş bulunmaktayım..

      Sil