7 Temmuz 2014 Pazartesi

Patatesli Tava Böreği

       Bu böreği aslında bilmeyeniniz yoktur..Biz çok seviyoruz kahvaltıda ya da akşam çayın yanında o kadar pratik ki..Misafiriniz mi geldi çat kapı , döşeyin tavaya emin olun çay demlenene kadar hazır :) Ben patatesli kaşarlı yaptım..Tabi isteğe göre sade peynirli ya da kıymalı da yapılabilir..



             TAVA BÖREĞİ

         Malzemeler: 3 adet yufka
            1 çay bardağı süt
            2 yemek kaşığı sıvı yağ
            1 adet yumurta
         İç harcı için: 2 adet patates
            1 su bardağı kaşar rendesi
            Tuz ve dilerseniz baharat

         Yapılışı: ilk önce patateslerimizi haşlamak üzere ocağa koyuyoruz.. Daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz..Sütü, yağı ve yumurtayı bir kasede çırpıyoruz..Böreği yapacağımız tavayı alıp dibini hafif yağlıyoruz..Yufkamızın ilkini tavaya seriyoruz..Kenarları dışarıda kalacak şekilde..İkinci yufkayı üç parçaya ayırıyoruz ve ilk yufkanın üzerine teker teker aralarını soslayarak yerleştiriyoruz.. Şimdi harcımızı koyalım.. Harcımız için haşlanan patateslerimizi rendeleyip kaşarla karıştırıyoruz ve tuzunu atıyoruz..Harcımızı koyduktan sonra üçüncü yufkayı yine 3 parçaya ayırıp teker teker aralarını soslayarak harcın üstüne yerleştiriyoruz..En son ilk serdiğimiz yufkanın dışarıda olan kısımlarını böreğimizin üstüne kapatarak kısık ateşli ocağımıza koyuyoruz..Vaktiniz bolsa mümkün olduğu kadar kısık ateşte pişirin..Tek taraf pişince böreğimizi alt üst ediyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz, ta ki nar gibi kızarana kadar..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder