22 Temmuz 2014 Salı

Çeşmi nigar çorbası

       Bu nefis mi nefis tarifi daha geçen öğrendim..Eşimin ablasına iftara gittiğimizde tattım ve hemen benimde yapmam gerektiğine kanaat getirdim.. İsminin hakkını veriyor, gerçekten çok farklı ve lezzetli bir çorba.. Eğer misafiriniz gelecekse hemen denemelisiniz çünkü davet sofralarına çok yakışıyor..O halde fazla meraklandırmadan geçeyim ben tarife :)


        ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI (6 KİŞİLİK)

         Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek
           1 adet kuru soğan
           1 yemek kaşığı tereyağ
           2 yemek kaşığı sıvı ya da zeytin yağı
           1 yemek kaşığı un
           Tuz
         Terbiyesi için: 2 yumurta sarısı
           Yarım limonun suyu
           1 su bardağı süt
     
         Yapılışı: Bir tencereye yıkadığınız mercimekleri ve üzerlerini üç parmak kadar geçecek su ekliyoruz..Pişmeye bırakıyoruz..Diğer yandan da ayrı bir tavaya yağımızı koyup soğanlarımızı kavuruyoruz..Soğanlar biraz sararınca unumuzu da ekleyip biraz da bu şekilde kavuruyoruz..Kavrulan soğanlarımzı haşlanan mercimeklerimizin üzerine ekleyip suyunu ve tuzunu ayarlıyoruz..Suyu yaklaşık tencerenin yarısından biraz fazla olarak ayarlayabiliriz..15 dakika kadar da bu şekilde pişiriyoruz..O pişe dururken biz de terbiyemizi hazırlayalım..
        Bir kasede yumurta sarılarını ve limon suyunu çırpalım..Başka bi tencereye sütümüzü koyup hafif kaynatalım daha sonra üzerine yavaş yavaş terbiyeyi akıtalım bir yandan da hızlı hızlı karıştıralım ki sütümüz kesilmesin..Bir taşım kaynattıktan sonra terbiyemizi ocaktan alıyoruz..Çorbamızı blendırdan geçiriyoruz ve en son olarak terbiyesini üzerine ilave ediyoruz..Güzelce karıştırıp birbirine geçmelerini sağlıyoruz..Dilerseniz de üzerine yağla biberi yakıp servis edebilirisiniz..Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder