17 Aralık 2014 Çarşamba

Ev Yapımı Lahmacun

         Dışarıda yediğim lezzetleri evde denemeye bayılıyorum.. Hele sonuç da gerçekten başarılıysa çok mutlu oluyorum.. İşte bu tarif de onlardan biri.. Gerçekten dışarıda yediğim lahmacunları aratmadı hatta daha da güzel oldu desem abartmış sayılmam.. İncecik açılmış bir hamur ve lezzetli mi lezzetli bir iç harcı, bu tarifi yakalamanız için gerekli olan şeyler.. O halde buyurun :)


         
                   EV YAPIMI LAHMACUN (4 KİŞİLİK)

             Malzemeler: 4 su bardağı un 
               Ilık su
               Tuz
             İç harcı için: 300 gr kıyma
               3 adet irisinden kuru soğan
               4 adet sivri biber
               1 adet kapya biberi
               Yarım demet maydanoz
               3 diş sarımsak
               2 adet domates rendesi ben kış ayında olduğumuz için yazdan yaptığım domates sosunu kullandım daha da lezzetli oldu
               1 yemek kaşığı biber salçası arzuya göre domates salçası da ekleyebilirsiniz
               Tuz 

             Yapılışı: Yoğurma kabımıza unumuzu ve tuzumzu koyalım, ılıttığımız suyu hamurumuz kıvam alıncaya kadar yanımızda tutup ara ara dökelim.. Hamurumuz kıvam alıncaya kadar iyice yoğuralım.. Daha sonra streç filmle sarıp sıcak bir yerde dinlendirelim.. O dinlenirken biz iç harcımızı yapalım.. Kıymamızı bir kaba alıp üzerine incecik doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz ve biberlerimizi ilave edelim.. İnce doğrayamıyorum diyorsanız robotta da çekebilirsiniz..  Üzerine de domates sosumuzu, salçamızı ve baharatları da ilave ettikten sonra hepsi iç içe geçecek şekilde yoğuruyoruz.. Dinlenmiş hamurumuzdan küçük küçük bezeler koparıp (büyüklüğü size kalmış yalnız hamur çok ince açılacak, ben tabak boyutunda tercih ettim) oklava yardımıyla incecik açıyoruz açtığımız hamur düzgün bir yuvarlak olmayabilir keza benimkisi öyleydi, çukur bir kase ya da tabak yardımıyla düzgün bir yuvarlak şekli verebilirsiniz.. Açtığımız hamura parmaklarımızın ucuyla bastırarak iç harcını iyice yerleştiriyoruz.. Fırında kıymamızın toplanmaması için bu işlemi yapıyoruz.. 180 derecelik turbo fırınınızda güzelce pişmiş olacaktır.. O pişerken siz hemen diğer lahmacunları hazırlayıp sırayla fırına gönderin.. Pişer pişmez yemek gerekiyor soğuyunca sertleşebilir.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder