Biz eşimle ne kadar sağlıklı olduğunu düşünmesek de fast food tarzı yemekleri maalesef çok seviyoruz:) ben de dışarıda yemektense mümkün olduğunca kendim daha steril bir ortamda ve daha sağlıklı malzemelerle evde yapmayı uygun görüyorum.. Böylece yerken daha da bi içimize sinerek yiyoruz.. Bu KFC' nin tavuk kanatlarına bayılıyoruz mesela:) Şimdi size yazacağım tarif bu isteğimizi tamamen karşılamakta..
KIZARMIŞ TAVUK KANATLARI (6 KİŞİLİK)
Malzemeler: 6 adet tüm tavuk kanadı ya da marketlerde satılan incik ve kanat bölümleri ayrılmış tavuklardan alabilirsiniz böylece 12 parça tavuk elde etmiş olacaksınız
250 ml. kefir
Bir su bardağı un
4 tatlı kaşığı kuru zahter
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı acı-kırmızı toz biber
Kızartmak için ayçiçek ya da fındık yağı
Yapılışı:Tavukları soğuk suyla yıkayın..iyice kurulayın..Derileri üstünde kalıyor, unutmayın..Kanatları bir kaseye yerleştirin ve üzerine kefiri dökün..Bir çatalla hepsini alt üst edin..Kabı şeffaf folyo ile sarıp bir gece buzdolabında bekletin..Kefir tavuk kanatlarını inanılmaz bir biçimde yumuşatacaktır..
Ertesi gün yağı derin bir kızartma kabında iyice kızdırın..Ayrı bir kaba unu, zahteri ya da hazırladığınız baharat karışımını ,acı-kırmızı toz biberi ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyin karıştırın..Tavukları teker teker kefirin içinden çıkarıp önce unlu karışıma bulayın..Sonra tekrar kefirin içine daldırın..Tekrar unlu karışıma bulayın..Hazırladığınız tavukları , temiz bir tepsiye dizin ve üzerleri kuruyana kadar bir miktar bekletin..Böylece kızartma esnasında , tavuğun üzerinde kıtır kabuk oluşacak ve bu kabuk kızartma sonrasında dağılmayacak..Üzeri hafifçe kuruyan tavuk kanatlarını , kızgın yağda , altın rengi olana kadar kızartın..İçlerinden bir tane alıp bıçakla kesin ve içinin pişip pişmediğini kontrol edin..Pişmediyse bir kaç dakika daha kızartın..Kızarttığınız kanatları, kağıt havlunun üzerine alıp, yağını süzdürün ve sıcak servis yapın..Afiyet olsunn :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder