11 Mayıs 2014 Pazar

Börek Çorbası


   Antep'in yöresel yemeklerinden biri olan börek çorbası son derece lezzetli ve doyurucu bir yemektir..Bakmayın aslında siz çorba dendiğine, başlı başına bir yemektir aslında kendileri..Börek dediğimiz şey ise minik mantılara benzer içine kavrulmuş kıyma konulan hamur parçalarıdır..Yoğurtlu ve ekşili olmak üzere iki şekilde yapılır..Ama aslı, yani orjinali yoğurtla yapılanıdır..
   

   Tarife geçicek olursak..
       Malzemeler: 300 gr. koyun eti..İstenirse kemiksiz kuşbaşı şeklinde de olabilir..
       1 su bardağına yakın nohut
       2.5 bardak yoğurt
       1 yumurta
       Tuz
       Nane
      Böreği için:
       1 adet soğan
       Yarım kilo un
       1 adet yumurta
       Tuz
       Karabiber
       
     Yapılışı: Önce kıymamızı soğanla birlikte kavuruyoruz..Kavrulduktan sonra tuzunu ve karabiberini atıyoruz..Ayrı bir kapta unu, tuzu , yumurtayı ve kavurduğumuz kıymayıda içine katarak suyla birlikte kıvama gelene kadar yoğuruyoruz..Kıvamı ele yapışmıycak , çok sertte olmayacak..Yoğurduktan sonra elimize beze beze alarak bölüp bölüp mantı modeli yapar gibi elimizle şekil vererek tepsiye atıyoruz..Bitin hepsini tamamladıktan sonra yaptığımız parça hamurları tepsiyle birlikte hafif fırınlıyoruz..Birazcık kuruyup sertleşicekler fakat kızarmayacaklar..
    Diğer bir tarafta koyun etimizi suyla birlikte ocağa koyuyoruz..suyumuz kaynadıktan sonra nohutumuzu ve tuzumuzuda ilave ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz..En son fırınladığımız böreklerimizi de ilave ediyoruz ve birazcık daha pişiriyoruz..yoğurdumuzu yumrtayla birlikte iyice çırpıp ılıta ılıta tenceremize ekliyoruz..2 veya 3 dk. daha ocakta durduktan sonra altını kapatıyoruz..en son üzerine yağla nane yakıp servis ediyoruz..
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder