1 Nisan 2015 Çarşamba

Çıtır Kadayıflı Muhallebi

           Sütlü tatlıları çok sevdiğimi söylemiştim, bu da tam istediğim gibi çıtır çıtır bir lezzet :)  tarifin hem yapması çok kolay ve keyifli hem de yemesi.. Ben kupta yapmayı tercih ettim çünkü borcamda yaptığım zaman parçalanıyor ve kötü bir görüntü oluşturuyor..  Misafirlerim gerçekten bayıldı umarım sizde aynı sonucu yakalarsınız.. 

   
                          ÇITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ ( yaklaşık 10 adet çıkıyor)

                  Malzemeler: 300 gr. kadayıf
                   6 yemek kaşığı toz şeker
                   5 çorba kaşığı tereyağ
                   1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
                  Muhallebisi için: 1 kg. süt
                   4 yemek kaşığı un
                   2 yemek kaşığı nişasta
                   2 türk kahvesi fincanı toz şeker
                   1 adet yumurta
                   1 küçük kutu krema
                   1 paket vanilya

                  Yapılışı: Kadayıfı elimizle küçük küçük kopararak ufalıyoruz.. Tencereye aldığımız kadayıfların üzerine toz şeker ve tere yağını ilave edip kadayıflar pembeleşip çıtır çıtır olana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.. Sonra cevizini de ekleyip altını kapatıyoruz..
          Muhallebi yapımına geçiyoruz.. Genişçe bir tencereye krema hariç tüm malzemeleri katıyoruz.. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.. Pişirdikten sonra kremayı da ekleyip mikserle çırpıyoruz.. Kadayıflardan kaşık yardımıyla bardaklarımızın dibine paylaştırıyoruz.. Üzerine muhallebiyi en son tekrar kadayıfı koyuyoruz.. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra yiyebilirsiniz.. Afiyet olsun.. 
                  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder