Hafta sonları evde pişen ekmek, poğaça kokusuna bayılıyorum.. O kokular eşliğinde artık uyanamasamda buna vesile olmak da çok mutlu ediyo beni.. Bu hafta sonu da değişik bir tarif denemek istedim ve sanırım Hatay yöresinde sıklıkla yapılan bir tarifle karşılaştım.. Böyle baharatlı salçalı şeylere zaten bayılırım hele ki bir de hamur işiyle birleşince kesin denemeliyim diye düşündüm.. Sonuç çok ama çok mutlu etti beni yiyenlerin yüzünde oluşan gülümseme ise ayrı bi mutluluk tabi.. O halde daha fazla merakta bırakmadan buyurun tarif :)
BİBERLİ EKMEK
Malzemeler: 1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytin yağı
4.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üst Harcı için: 1 adet büyük soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı acı pul biber
1 çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı: Hamur için tüm malzemeleri kabımıza katıp yumuşak bir hamur elde edelim.. Yalnız unu yavaş yavaş ilave edelim.. Hamurumuzu sıcak bir yere alıp mayalanmaya bırakalım.. O mayalanırken bizde harcımızı hazırlayalım.. Soğanı ve biberi rondodan geçiriyoruz.. Bir tavaya alıp yağla birlikte hafif yumuşatıyoruz.. Salça, nane, kimyon, susam ve acı pul biberi de ekleyip az daha kavuralım.. Mayalanmış olan hamurumuzdan ortalama bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.. Elimizle üzerine hafifçe bastırıp yassılaşmasını sağlayalım.. Hepsini fırın tepsimize dizdikten sonra üzerlerine harcımızdan 1yemek kaşığı kadar koyup elimizle yayalım.. 180 derecelik fırında altı ve üztü hafif kızarana kadar pişirelim.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder