5 Kasım 2014 Çarşamba

Tutmaç

         Yine bayılarak yediğim çok lezzetli bi atıştırmalık paylaşıyorum sizinle.. Bu tarifi eşimin ablasında gördüm ve görmemle denemem bir oldu.. Çocuklarınızın da çok seveceğinden eminim.. Genellikle fotoğrafta görüldüğü gibi sunum ediliyor ama siz sosyete mantısı gibi yoğurdu üzerine döküp salçalı sos yapıp da yiyebilirsiniz.. 



                   TUTMAÇ (4 Kişilik)

             Malzemeler: 3 adet yufka
               200 gr. kıyma
               2 adet soğan( ben bol soğanlı seviyorum, bir adette kullanabilirsiniz)
               Tuz, karabiber, pul biber
               Kızartmak için sıvı yağ
               Üzeri için: bir kase yoğurt
               1 diş sarımsak

             Yapılışı: İç harcımız için soğanları minik minik yemeklik doğrayalım.. Kıymayı kavurduktan sonra soğanlarımızı ilave edip soğanlar sararana kadar kavuralım.. En son baharatlarını ilave edelim.. yufkaları sırayla masamıza yayalım.. 3 parmak uzunlamasına şeritler halinde keselim.. Sonra bu şeritleri enine 10 cm uzunluğunda tekrar kesip küçük yufka parçaları elde edelim.. Küçük bir kaseye su koyup yanımıza alalım.. Şeritlerin ucuna bir çay kaşığı kadar iç harçtan koyup muska şeklinde sarıp ucunu ıslatarak kapatalım.. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra yağımızı tavamıza koyup kızartalım.. Sarımsaklı yoğurtla servis edelim.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder