TUTMAÇ (4 Kişilik)
Malzemeler: 3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan( ben bol soğanlı seviyorum, bir adette kullanabilirsiniz)
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için: bir kase yoğurt
1 diş sarımsak
Yapılışı: İç harcımız için soğanları minik minik yemeklik doğrayalım.. Kıymayı kavurduktan sonra soğanlarımızı ilave edip soğanlar sararana kadar kavuralım.. En son baharatlarını ilave edelim.. yufkaları sırayla masamıza yayalım.. 3 parmak uzunlamasına şeritler halinde keselim.. Sonra bu şeritleri enine 10 cm uzunluğunda tekrar kesip küçük yufka parçaları elde edelim.. Küçük bir kaseye su koyup yanımıza alalım.. Şeritlerin ucuna bir çay kaşığı kadar iç harçtan koyup muska şeklinde sarıp ucunu ıslatarak kapatalım.. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra yağımızı tavamıza koyup kızartalım.. Sarımsaklı yoğurtla servis edelim.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder