1 Ekim 2014 Çarşamba

Pastane Poğaçası

         En klasiklerden sanırım, ama en vazgeçemediğimiz lezzetlerdendir poğaça.. Onlarca çeşidi vardır, yüzlerce uyarlaması.. Klasik lezzetlere hayır diyemiyorsanız ve pofidik, yumuşak tarzda poğaçalar seviyorsanız hiç çekinmeden deneyebileceğiniz bir tarif.. 


         
                  PASTANE POĞAÇASI

           Malzemeler: 1 su bardağı süt
             1 su bardağı su
             1 su bardağı sıvıyağ
             1 paket kuru maya
             2 çorba kaşığı toz şeker
             1 tatlı kaşığı tuz
             1 adet yumurta
             Un

           Yapılışı: Karıştırma kabımıza az miktarda unumuzu koyalım.. Ortasını havuz şeklinde açalım ve mayayı, ılık sütü, ılık suyu, sıvıyağı, yumurtamızın akını (sarısı üzerine sürülecek), şekeri, tuzu ilave edip yavaş yavaş birbirlerine yedirelim.. Bir yandan da azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.. Hamurumuzu elde ettikten sonra kabımızın ağzını kapatarak oda sıcaklığında yarım saat kadar mayalandıralım.. Daha sonra hamurumuzdan parçalar kopararak fotoğrafta ki gibi yuvarlayıp fırın tepsimize dizelim.. Üzerlerine de ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirmeye bırakalım.. Üstlerini haşhaş ya da çörek otuyla süsleyebilirsiniz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder