Malzemeler: 1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 ya da 4.5 su bardağı un (hamurun kıvamı çok sert olmayacak)
İç Malzemesi: 4 adet kırmızı elma
1 su bardağı ceviz
5 çorba kaşığı toz şeker
Tarçın
Yapılışı: Hamurumuzu elde etmek için yoğurma kabımızı alıp un hariç malzemelerimizi koyuyoruz.. Bütün malzemeleri birbirine yedirdikten sonra unumuzu yavaş yavaş ilave edelim.. Kıvam alana kadar yoğuruyoruz.. Elde ettiğimiz hamurumuzu yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.. Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım.. Elmaları rendeleyip şekerle birlikte kıvam alıp, elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.. Tarçını ilave edip az daha pişirelim.. Altını kapatıp son olarak da cevizi katalım.. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak fotoğrafta ki gibi hangi şekli vermek istiyorsak şekillendirip içine bir yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz.. 190 derecelik fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz.. Üzerine pudra şekeri serpip sunum yapabilirsiniz.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder