7 Ağustos 2014 Perşembe

Revani

      Ramazan da yapmıştım bu tatlıyı ama paylaşmak bugüne kısmetmiş.. Ramazanda genellikle bir klasiktir revani, gidilen restoranlarda bile bu tatlı servis edilir.. sebebi ise hem şerbetli oluşu hem de yenildiği zaman (tabi şeker oranını dengeleyebilirsek) mideyi yormaması.. Yapımı gerçekten çok kolay aynı kek yapıyormuş gibi harç hazırlanıp tepsiye dökülür.. Buyurun tarife o halde..


                  REVANİ 

          Malzemeler: 5 yumurta
            1 su bardağı şeker
            1 su bardağından biraz az zeytinyağı
            1 su bardağı yoğurt
            1 su bardağı irmik
            1,5 su bardağı un
            3 çay kaşığı karbonat
            1,5 çay kaşığı tarçın
            1 paket vanilya ve kabartma tozu
          Şerbeti için: 2 su bardağı şeker
            3 su bardağı su
            Bir kaç damla limon

          Yapılışı: İlk önce şerbeti yapalım ki soğusun..Bir tencereye şekeri ve suyu koyuyoruz.. Kaynayınca içine limonumuzu damlatıyoruz..Biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz..Soğuması için bir kenara bırakıyoruz.. Karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri koyup mikserle çırpıyoruz.. Daha sonra yağımızı, yoğurdu, irmiği, karbonatı ve tarçını koyup tekrar mikserle çırpıyoruz.. En sonda un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son bir defa daha çırpıyoruz.. Harcımızı hazırladıktan sonra fırın tepsisine döküyoruz..175 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.. Yalnız bu tariften çok fazla çıkıyor.. İsterseniz yarım ölçü yapıp borcama da dökebilirsiniz.. Soğumuş olan şerbetimizi sıcak kekimize döküp iyice çekmesini sağlıyoruz ve küçük dilimler şeklinde kesiyoruz.. Servise ederken dondurma kullanabilirsiniz afiyet olsun..
            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder