Malzemeler: 7 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
7 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yapılışı: Sütü , toz şekeri, irmiği, vanilyayı ve nişastayı tencereye alıp çırpma telimizle karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz..Sunum yapacağımız kasemizi alıyoruz ve tabanını ıslatıyoruz..pişirdiğimiz muhallebiyi kasemize döküyoruz..yalnız tencerenin dibinde 1 parmak kalıcak şekilde bırakıyoruz..Kasemize döktüğümüz muhallebiyi soğuması için buzdolabına koyuyoruz ve 1 veya 2 saat bekletiyoruz..tencerede kalan muhallebiye kakaomuzu ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz..Daha sonra buzdolabında soğuttuğumuz muhallebinin üstüne ilave ediyoruz..
Ben tatlımın üstünü çikolata parçaları, fındık ve fıstıkla süsleyip ekstra lezzet katmak istedim..Dilerseniz sizde bu şekilde süsleyebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder